Už ste jedli špargľovú polievku s bryndzou? Nie? Tak ju skúste, je naozaj výborná! Špargľová polievka s bryndzou je výborným zdrojom živín.
Bryndza, ideálne v kombinácii s rozmarínom dodá polievke netradičnú plnú chuť. Bryndza zasýti, rozmarín rozvonia a ako mnohé iné bylinky je zdrojom fytolátok, ktoré prospievajú nášmu zdraviu.
Na 4 porcie budete potrebovať:
Postup:
Špargľu ošúpeme a odstránime tvrdé konce. Cibuľku nakrájame na drobno, orestujeme na 1 malej lyžičke oleja, pridáme pokrájanú špargľu, prípadne aj zemiak a povaríme do mäkka vo vode.
Všetko dobre rozmixujeme. Pred mixovaním ideálne odoberte kus vody, nech nie je polievka príliš riedka, rozriediť sa dá vždy. Preceďte cez sitko pre odstránenie tvrdších častí.
Pri podávaní pridajte do každého taniera lyžicu bryndze a čerstvo nasekané bylinky.