Kúsok takéhoto koláča nás zachráni pri chuti na sladké a je lepšou voľbou ako keksy, napolitánky či margotky. Ochutnajte ten najlepší tvarohový koláč.
Vyskúšajte recept na výborný tvarohový cheesecake. V pôvodnom recepte doň ide aj 50 g masla, bez neho je koláčik stále výborný a hneď o 1500 kJ ľahší.
V pôvodnom recepte tiež nie je ovocie, to si už môžete pridať podľa chuti, alebo ho urobiť len s tvarohom a čerstvé ovocie použiť na dozdobenie.
Koláčik na fotkách je z dvoch porcií, pretože bol robený do veľkej formy.
Plech vytrieme maslom a vysypeme krupicou. Vyšľaháme cukor so žĺtkami, bielky vyšľaháme samostatne do peny. Zmiešame smotanu, tvaroh, vajcia s cukrom, krupicu a prášok do pečiva, nakoniec pridáme bielkovú penu. Vylejeme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 40 minút.
Dobrú chuť!