Cuketa je ideálna potravina pre tých, ktorí sa chcú zdravo stravovať, udržať si štíhlu líniu, ale aj pre tých, ktorí sa chcú k nej dopracovať.
Zelená, žltá, biela, podlhovastá aj guľatá. Sezóna cukety je aktuálne v plnom prúde, treba to využiť!
Aké má cuketa vlastnosti?
Cuketu nastrúhame a osolíme (prebytočnú vodu vyžmýkame). Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, vajíčko, múku, všetky koreniny a dôkladne premiešame. Z pripravenej zmesi lyžicou formujeme malé placky, ktoré pečieme na jemne naolejovanej panvici.
Tip: Ak chcete ušetriť kalórie pečte v rúre na papieri na pečenie.
Podávame s paradajkovým šalátom s cibuľou alebo jogurtovým dipom s cesnakom a mätou.
Dobrú chuť!