Polievku máte radi a každý nový recept je vítaný? Výborná hrejivá polievka z pečeného karfiolu, ktorá vám dodá množstvo zdravých látok, podporí funkcie pečene vďaka látke sulforafánu, ktorá je obsiahnutá v karfiole a podporí imunitu vďaka kombinácií kurkumy a čierneho korenia.
Na oleji v hrnci orestujeme cibuľu, cesnak, korenie. Pridáme na kúsky nakrájaný karfiol Zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia. Polievku rozmixujeme a vychladnutú ochutíme citrónom, petržlenovou vňaťou, prípadne kúskami karfiolu.
Pre zachovanie optimálneho množstva sulforafánu odporúčame karfiol pripraviť na pare a následne ho rozmixovať s vývarom. Dochutiť môžete citrónom a petržlenovou vňaťou.
Sulforafán je antioxidant, ktorý sa nachádza v kapustovitej zelenine ako karfiol, brokolica, ružičkový kel, kapusta. Táto látka potrebuje na tvorbu enzýmy. Enzýmy sa ničia teplom, preto odporúčame prípravu karfiolu na pare. Je to najšetrnejší technologický postup prípravy pokrmov pre zachovanie potrebných živín ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty.
Dobrú chuť!