Jesenné recepty z Inštitútu kompliment

JESENNÁ KOMBINÁCIA CHUTÍ:Tekvica, jablko, šťava z limety
 

Chutné, jednoduché na prípravu a vhodné pri chudnutí.

Jesenné recepty pre štíhlosť z Inštitútu kompliment®

 
 

Avokádová pochúťka

Avokádová pochúťka

• Avokádo 30 g
• Cottage cheese 60 g
• Vajce ½ ks
• Šťava z limety
• Paradajka sušená 1 ks
• Pažítka

• Korenie čierne mleté
• Cesnakovo bylinková soľ

 
 
Natvrdo uvarené vajce, pažítku a paradajku nakrájajte na jemno. Avokádo roztlačte vidličkou, pridajte syr, soľ, pár kvapiek šťavy z limety a spolu premiešajte.
 
       
 
Kačacie prsia
Kačacie prsia
 
 

• Kačacie prsia 120 g
• Hruška 100 g
• Rukola 20 g
• Paradajky cherry 50 g
• Klíčky 5 g
• Soľ
• Šťava z limety

     
 
Kačacie prsia osoľte, kožu priečne a pozdĺžne narežte. Mäso smerom kožou nadol vložte do rozohriatej panvice a restujte asi 7 minút. Zlejte výpek a restujte aj z druhej strany. Mäso zabaľte do alobalu a v uzavretom priestore (napr.: v rúre na pečenie, mikrovlnke) nechajte odpočívať 20 až 25 minút. Ošúpanú hrušku blanšírujte v horúcej vode, sprudka ochlaďte a nakrájate na plátky. Na tanier naservírujte rukolu ochutenú šťavou z limety, pridajte plátky hrušky, nakrájané mäso zbavené kože, klíčky a paradajky.
 
     
 

Šalát s tekvicou

Šalát s tekvicou

• Tekvica maslová 250 g
• Šalotka 20 g
• Olej 1 čl
• Syr čedar 10 g
• Soľ, korenie čierne mleté, tymian
• Voda 50 ml
• Petržlenová vňať, listový šalát 25 g
• Paradajka 100 g
• Šťava z limety
 

 
 

Šalotku nakrájajte na jemno a krátko opečte na rozohriatom oleji. Pridajte ošúpanú a na väčšie štvorce nakrájanú tekvicu, vodu, soľ, korenie a tymian. Na miernom plameni duste 8 až 10 minút. Pridajte nastrúhaný syr a zľahka premiešajte. Paradajky nakrájajte na plátky. Šalát pokvapkajte olejom (½ čl) a šťavou z limety.

 
       
top