Jesenné recepty kompliment 2017

JESENNÁ KOMBINÁCIA CHUTÍ:
Tekvica, jablko, šťava z limety
 

JESENNÁ KOMBINÁCIA CHUTÍ:
Tekvica, jablko, šťava z limety.

Jesenné recepty pre štíhlosť z Inštitútu kompliment®

 
 

Tekvicová polievka

Jahodový dezert

• Tekvica maslová 70g
• Jablko červené 40g
• Šalotka 10 g
• Cesnak ¼ struka
• Zázvor na špičku noža
• Soľ, korenie čierne mleté
• Šťava z limety
• Créme fraiche 1PL
• Tekvicový olej ¼ ČL

 
 
Zeleninu a jablko ošúpte, nakrájajte na menšie kusy a zalejte 100 ml vody. Pridajte soľ, korenie, nastrúhaný zázvor a varte asi 8 minút. Ponorným mixérom polievku rozmixujte a dochuťte šťavou z limety. Pred podávaním pridajte créme fraiche a olej.
 
       
 
Avokádovo čokoládový mousse
Tekvicový šalát s mäsom
 
 


• Tekvica maslová 150g
• Kuracie prsia 100g
• Jablko červené 50g
• Špenát baby 30g
• Rastlinný olej 2 ČL
• Soľ, korenie trojfarebné drvené
• Šťava z limety

     
 
Tekvicu ošúpte, zbavte jadierok, nakrájajte na väčšie kocky, potrite olejom a pri teplote 185°C pečte v rúre 30 minút. Mäso nakrájajte, pokvapkajte šťavou z limety, osoľte a sprudka opečte na rozohriatom oleji. Korenie pridajte tesne pred dopečením. Špenát, tekvicu, mäso, na kocky nakrájané jablko naservírujte na tanier a pokvapkajte šťavou z limety.
 
     
 

Tekvicové rezance s jablkom

Pomarančové želé
 

• Tekvica maslová 100g
• Jablko červené 100g
• Šťava z limety



 
 
 

Ošúpanú tekvicu nakrájajte na tenké hranolčeky a varte 2 minúty vo vriacej vode. Jablko nastrúhajte na hrubo, zmiešajte s tekvicou a ochuťte šťavou z limety.

 
       
top